>
LETERSISHQIP

Kronike Ilire

Ne fillim ishin zogjet, lumenjt, Iliret
Hanin ilirisht dhe punonin ilirisht token
Lindnin dhe vdisnin lire, shlirshem, ilirisht

Pastaj erdhen turre nga perendimi
Kerkonin toke ilire, qiell, uje ilir
U thane: i paskeni te arte guret, te buket token

Pastaj erdhen turre turre nga lindja
Kerkonin toke ilire, qiell, uje ilir
U than: i paskeni kenget dhe kafkat te bukura

Deshen t’i vene ne nje turme, deshen
T’u japin balsemin e luleve