>
LETERSISHQIP
Dionis Xhafa

Kur Ike Ti

Kur ike ti, rrugët u zhytën deri poshtë nën tokë, u përlyen me humus,
Makinat u ngjitën lart në re dhe shkuan në anën tjetër të botës, kur ike ti.

Kurse trotuarët u ngjitën lart në qiell, shumë lart. E njerëzit ecnin në hapësirë, me kokën poshtë dhe duart i përdornin si automatik e përmes tyre vrisnin zemra, gjak dashurie në vajtim të përhershëm.