>
LETERSISHQIP
Dritero Agolli

Zjarri

Mesohuni te ndizni zjarr kudo qe ndodhi,
Ne rruget e shkurtra a ne shtigjet e gjata;
E di se nga kjo pune e vogel nuk lodhi,
C’kerkon nje zjarr?- nje shkrepese e pak dru te thata.
Dhe mos e quani arkaik e vjetersire zjarrin,
Zbuluesi I zjarrit ishte kaq modern nje dite,
Sa nga zilia punen, emrin dhe varrin
Ia vodhen perendite.
Mesohuni te ndizni zjarr ne jete,
Se mund t’ju duhet ne asfalte, baltra, livadhe,
Dhe mos e quani zjarrin gje aq te thjeshte,
Se dje ka qene shpikja me e madhe.