>
LETERSISHQIP
Fatmir Çitaku

Ti O Bote E Huaj

Andej pas kufijve ndodhi e hidhura
mbeten prapa pjeset ejetes sime
Kufijt e kaluar mbeten nji enderr
Te mbushura me turtura e mundime

Andej pas kufijve ndodhi e hidhura
Nji grup andej qoj koken mbi ne
ne dhom te ngusht ashtu te ngujuar
na mbajten na than te huaj t'pa Atëdhe

Andej pas kufijve nji vend nji histori
mergim e qe ishte i hidhur si pelini
Ate dit ate nat kur e shkelem ate dhe
Mbi ne nji fantazm menjiher mbrrini

Andej pas kufijve qe shum ilavdonin
doli para neshe kulshedra qe qdo xhe shkatrron
Jeni ju te huaj tha! duhet te denoheni
jo se kishte te drejt..por se ashtu ajo don

Andej pas kufijve ku ti o Bot na more
ku na vure te vetmuar ne mes te harreses
muaj aty kalonin askushe koken se qante
Vall qe i shtynte te i ikun te vertetes.
Kalsru, qershor '93