>
LETERSISHQIP
Ismail Kadare

Pellgu Eshte Thare

Nje dite ne fushe shetisnim,
dhe ja tek ky pellg mu ne fund
te qeshur te dy ne u pame
ne ujet qe era lekund.

Tani erdha prap tek udha,
bredh tutje me mallin ne gji
por pellgu eshte thare… sic duket,
qe veten mos shoh ne vetmi.