>
LETERSISHQIP
Migjeni

Dhe Pranvera Erdhi

...-pranvera erdhi...
Neper ftyrat tona rreshqiti nje gezim
dhe nder zemra tona ngriti nje fole,
e nje jete e bukur e nje jete e re,
me deshira te shumta, po buzeqesh ne lulezim.

...Dhe dallendyshja erdhi...
Si shpirt n ekstaze, ne hovin e shejt u shtri
me qiellin rroket, me diellin puthet,
dridhen krahet ne hare~ mandej poshte versulet
tue dhurue me cicerim pershendetje nje mije.

...Dhe vesa shkelqen...
Ne nje pike t argjendt pasqyrohet jeta,
terheqese si andrra dhe si vizatimi
nder oret e hyjzimit, kur shperthen agimi
e rrezet e arta rreshqasin nder fleta.