>
LETERSISHQIP

Galatea

Aq sa dashuria fton dhe telefonon
shpirti me pamjen e tij ka shije,
aq më shumë ikën nga sëmundja e tij e vdekshme
kush e njeh emrin që i jep famë.
Dhe gjoksi përballë flakës së saj të dashur,
i armatosur me rezistencë të ndershme,
pak mund të fillojë pafuqinë e saj,
zjarri i tij pak dhe ashpërsia e tij e ndez.
Sigurisht që është, i cili nuk u dashur kurrë
as ai nuk dinte ta donte mirë atë gjuhë
që në turpin e tij bëhet i hollë dhe gëlqere;
por nëse dëshira dhe mosdashja zvogëlohen,
Në cilat ushtrime do të kalojë jeta
ai që më shumë sesa të jetosh nderimin?

Më shumë nga Miguel de Cervantes