>
LETERSISHQIP
Poet Anonim

Jam Ketu

Oh kjo toke e stolisur
Them ku jam valle
Tek ky vende legjende ndritur
ane lindur legjendar

Veq ketu ne keto vise
Pranvera kurr s'mbarone
Bukurine kemi ne hise
Dielli me shume ndriqon

Jam ne keto troje legjendare
Ku u derdh dhe gjaku lume
Jam ketu ku flitet bukur
Fjala e besa peshojne shume

Jam ketu o memedhe
Ne mes kenges se malsorit
Ku nihet zani i sharkise
Shqip e bukur kendon deshmori

Jame mbi krahet e shqiponjes
Ku shum urt del fjala e burrit
Jam krenar e triumfoj
Se jam nipi i bajram currit

Jam ketu o vendi ime
Ku qdo gur flet e gezon
Ne kto troje ndodhem une
Ku veq shqipja ligjeron

Do qendroj ne krahet e tua
Neper bote bijte ti veshtroj
Jam shqiponja dykrenare
Ktu ku linda do pushoj