>
LETERSISHQIP
Dionis Xhafa

Barbarët

Barbarët vijnë nga Karpatet
dhe na shtrydhin kokën, me tre gishta,
na dëftojnë historinë e përbindshme
e na thonë të përulemi, derisa të na hyjnë në mish.

Thonjtë e tyre ngjitur pas nesh,
nëpër vite e shekuj të tërë, ndër luginat e përgjakura,
na dëftojnë se mbi të gjitha historikun e kanë me vete,
e nuk ngopen me gjak shqiptari, të pafajshëm, ata barbarët.

DËRGOI: