>
LETERSISHQIP

Ora E Gurit

Ky gur eshte ora qe shekujt tregon tek e tek
Mbi fushen e tij me rrudha dheu,
Dikur shenoi:" katermbedhjete shekuj e pese vjet",
Kur lindi ketu Skenderbeu.

Ne dore nje ore sekondat, minutat dhe oret tregon,
Ky gur i bekuar rrefen mes rrudhave shekujt.
Tik-takun e tij, e degjon?
Shenon i rrepte shekujt qe rrjedhin nga mjegujt.

Ky gur eshte ore qe askush s'e kurdis e s'e ngreh,
Vitet e shekujt rrefen ne caste vyshkje e blerimi;
Vetem kur lind nje tjeter i madh Skenderbe
Tik-taku i tij pushon nje cike ne shenje nderimi.

DËRGOI: