>
LETERSISHQIP
Ermira Tafciu

Per Ty Foli Europa

: Heshtja Thur mendime dyshuese
e zbrazeti e saj
asgjene ne bumerang

Nje zile jete a vdekje
plas oazin e qelqte
Brenda te cilit smbahet mend kur e ku je gjendur

Megjithese ajo qe
degjove eshte larg
prap se prap te renqeth

pavdeksia ne kete jete eshte e pamundur
E megjithate tek sheh sa e madhe eshte vepra e atij
qe une ti e kexuam
Mbushesh me fryme e thua
kjo eshte pavdeksia
Ne diten e pare te korrikut iku gjeniu i
lerave Kadare
Ne dore mban vepren e tij
Je mesuar te degjosh se doli botimi i ri
kjo zbrazeti do jete
tashme
Harruar neper letra
me sdo jesh
Ñè histori jetshkruese ndoshta do te qeshèsh

Do te flas me ty dhe pse ste njoha
I madhi letrar Shqiptar
per ty foli Evropa