>
LETERSISHQIP
Ismail Kadare

Poezia Dhe Teknika

Kur llozi u shpik dhe filluan te ngrene
Me ndihmen e llozit gjithfare shkembinjsh
Me siguri ka dale dikush qe ka thene:
Erdh kohe e teknikes, poezia u prish.

Pastaj u shpiken prangat, avlemendi,
U gjet eklipsi i diellit ç’ish
Dhe kurre s’ka munguar ai qe ka thene:
Erdh kohe e teknikes, poezia u prish.

Dhe keshtu pas shpikjes se radios, telefonit,
Kusise me presion, makines per mish,
Gjithmone do te gjendej ai qe do te thoshte:
Erdh kohe e teknikes, poezia u prish.