>
LETERSISHQIP
Qani Seferaj

Filozofia (Nr2)

1. Filozofia eshte elita
Ajo eshte lenda e pare
Pregatit Kollofei
Filozof e dijetar

Pa lenden e filozofis
Nuk ka fushe te dituris

2. O filozofia ime
O mendimi im
O drita e dituris sime
Qe me udheheq ne cdo veprim

3. O filozofia larg pamese
O mendimi im filozofik
O drita e dituris
Ti qe na hap rruget e jetes
Egzistencen e genjeshtres e se vertetes

4. Kur lindi filozofia
Lindi dhe mendimi filzofik
Njeriu hodhi hapat ne jete
Njohu veten e tij

5. Kushdo qe thot s'na duhet filzofia
I ka larguar mendimit filozofik
Kerkon ti kthehet shpelles se lashtesis
Te mos njoh veten, familjen, shok e mik

6. Pa filozofin njeriu
Do ish nje cop dru nje cop gdhe
Do ecte rrugeve te dhis
Nga te gjitha s'do kish asnje

Filozofia e beri njeriun njeri
I hapi rruget e dijes i dha njohuri

7. Poezit e mia
Jane filozofi
Metafore jane
Metomimi

Pa mendimin filozofik
S'do t'kish poet as poezi

8. Partit politike
Genjeshtrat i filozofojn
Ja hedhin elektoratit
E genjejn e mashtrojne

Elektorati i gelltit
Genjeshtrat posi femit

9. Ne bertham te fjales
Qendron filozofia
Ajo pregatit mendimin
Qe te flase merzia

10.Filozofia eshte e privuar
Te zbuloje fushat qiellore
Ku ka ajer, ku ka uje
Te jetojne qeniet njerezore

Planeti mori te tatepieten
Genjeshtra e mundi te verteten

11.Filozofet shqiptare
S'kane as vule s'kane as vije
As vete nuk e dine c'kane bere
Askush vlerat nuk ua di

Ky sistem i la ne hije
Pa fonde, akademi

12.Filozofia ti hap rruget
Te ben dijetar te ben poet
Te perplas neper kalandra
Te ngjit majave perpjet


Filozofia te ben gjeni
Filozof te ben profet

13.Filozofia eshte relaks
Eshte germim, eshte kenaqsi
Sa te merresh me pune te kota
Merru me filozofi

Jo te gjithe e bejne kete
E ben ai qe e ka hobi

14.Filozofia eshte problemi
O e kemi o se kemi
Filozofia eshte vete jeta
Ku qendron genjeshtra dhe e verteta


Sa te mare fryme njerezia
Do te ekzistoje filozofia

15.Filozofi mendjendritur
Hapesira te reja kerkon
Kur bie neper hoaze
Hedh drite e rrezaton

Kur boten e ngre peshe
Emrin ngre ne panteon

DËRGOI: