>
LETERSISHQIP

Sokrati (Nr 2)

1. Sokrati qe kur lindi
Ishte yll i pare
Lindi per filozof
Profet, dijetar

2. Kur e denuan me vdekje
Miqt e tij i thane
Sofistet nuk te falin
Braktise Athinan

Jo thot filozofi
Ata drejtesin frik e kane

3. Kur e ktheu kupen me helm
Sokrati u be nje dore
Hapi krahet e fluturoi
U be yll i shenjt qiellor

4. Kur ra Athinaja
Sokrati u ngrit
Qytetari i fundit
Mbi tempull hodhi drit

5. Kur i thane Sokratit
Po helmon njerezin
Jo thote filozofi
Ju flas per drejtesin

6. Kur doli ne gjyq
Sokratit i thane
O leri filozofit
O ktheje helmin me kan

Helmi eshte vetem per mua
Filozofia per tere dynjan

7. Babi i filozofis
Eshte Sokrati i lashtesis
Ai ishte nismetar
Hapi brazda mbolli fare
Fara mbiu mori dhene
Emri tij dhe sot shkelqen

8. Sokrati ishte gjeniu
Qe luftoi per drejtesin
I ndezi dritat e dijes
Per te ndricuar njerezin

DËRGOI: