>
LETERSISHQIP

Mesuesja Jonë

Eshte pikerisht mesuesja ajo qe na edukon,
Eshte pikerisht ajo qe cdo gje na meson,
Eshte puna e saj e palodhur qe ne kemi respekt,
Eshte vullneti i saj per punen qe ajo ka ne jete.

Ajo me ne eshte shume e duruar,
Per cdo shkronje e fjale qe na ka mesuar,
Per edukaten qe ajo na ka dhuruar,
Qe te na beje ne nje njeri te kulturuar.

Asnje nuk ka lindur i ditur,
Nga qielli askush s'ka zbritur,
Cdo gje pak nga pak mesohet,
Dhe kjo fale mesueses tone qe kurre s'do te harrohet...

Prandaj dhe 7 marsi eshte dite e shenuar,
Sepse mesuesit gjithmone e kane merituar.
Eshte festa e krijuar vetem per to,
Dhe nga goja e tyre nuk doli kurre nje fjale "JO".