>
LETERSISHQIP

Psene Duke Shpjeguar

Diku 45 vitet kishin shenuar
Ne trup e shpirt plage te rinise.
Gezime te nje rrugetimi te bere paq
Te nje dashurie qe ste deshi dhe aq

Diku ne kete rruge vitet kishin ecur
Ne to dhe egoizmi si nje makth i vjeter
Te shteret te sosur ne terat mendime
Perpiqesh te gjesh psene e kesaj agonie

A mos valle u lodhe se luftuari jete
Edhe ti gabove faj pate dhe vete
Kur egoizmi te fliste cdo dite
Ti e perktheje dashuri mbi dashurite

Diku 45 vitet kishin shenuar
Ne trup e shpirt u lodhe pse?!
Diku 45 vitet kishin shenuar
Dhe ti po njejte psene duke
Shpjeguar