>
LETERSISHQIP

Mengjesi Te Gdhinte Krejt Ndryshe

Mengjes!Shirat e vjeshtes kane nisur,
Ndjehet aroma e dheut te lagur.
Gjethet e florinjta, ambjentin kane stolisur,
Duke bere divorc nga gjelbrim i m'plakur!

Cadra u rikthye si histori.
Merimangat kish kohe qe e kishin mbuluar.
Dashnoret u mbyllen ne shtepi,
Dhe pse eshte romantike per t'u takuar.

Telat e korentit neper shtylla,
Kane me qindra dallandyshe.
Ne nje mbremje te nxehte, syte une mbylla,
Qe mengjesi te gdhinte krejt ndryshe!