>
LETERSISHQIP
Lasgush Poradeci

Trashigim

Ju më lini të flas unë
T’u them fjalë vjershërije
Në bunacë a në furtunë
Të këndoj siç më ka hije

Hija ime nuk di dhunë
Di vetem frymëzim lirie
Dhe di punë, punë, punë,
Mund pa fund për art magjije

Që të them nga ç’pata shkruar
Në kuvend te përvëluar
Ja! një iskër mjeshtërije
Ja! një iskër bukurie

Dhe ta shoh te pasqyruar
Vetëveten fije-fije
Fije-fije poezie
Qe mbanë erë Shqiperie

DËRGOI: