>
LETERSISHQIP

Amanet Familjen

Do të t’shkruaj dy fjalë Adnan…
Ulu lexoji dhe qartë kupto.
Ashtu siç sheh ti anembanë
Jashtë është ftohtë, mos e harro! Prandaj…

Fort në daç, të duash familjen!
Asaj veç paqe, ngrohtësi ti japësh!
Mos harro, veç dashuri
I kam dhënë, i dhensh dhe ti!

Lëri mllefet, kot, mënjanë
Janë të kota dhe nuk vlejnë.
E di? Baba të do fortë Adnan!
Nuk kam pasur tjetër ndjenjë.

Prandaj fort familjen duaj
Pasi atë kemi fole.
Lër mllefin është i huaj.
Familja është më e shtrenjta për ne.

Amanet ke dhe gërmat e para
Të tre strofave të para
Lexoji rrjedhshëm, ta dish të dua!
Lexomë amanetin e kujtomë mua.
27 prill 2020

DËRGOI: