>
LETERSISHQIP
Arben Kurteshi

Ato Nëna

Shumë më dhimbsen ato nëna
Që s'patën fat në shkollë të shkonin
E në vend të abetares
Kapën draprin në arë t'punonin.

Edhe n'ara edhe n'shtëpi
Laj, fshi e misër bluaj
Me njërën dorë rritën fëmijë
E me tjetrën n'magje gatuaj.

Oh, shumë m'dhimbsen ato nëna
Që rritën trima, e vetë vuaj
Rritën vajza e rritën djem
Prapë i lanë, ikën n'dhe t'huaj

Shumë prej tyre na kanë lënë
Disa të tjera ende janë gjallë
Ah, ato nëna sa shumë për ne bënë
Veç një nënë sa një mëhallë.