>
LETERSISHQIP

Mëkat

Gjëja më e shëmtuar dhe më e vështirë është,
Të jetosh me dikë për dore,
Të flasësh e bisedosh, të flesh e ta zgjohesh në shtrat me të,
Por në anën tjetër:
Të mendosh, të vuash dhe në zemër,
Ta mbash dikë tjetër.
Ky po që është mëkat, që zemra nuk ta falë,
Është shenjë që nuk e kalon dot.
Është fatazmë që të sillet rreth teje çdo çast.
Të gërryen ngadalë, të hanë të tashmen dhe të ardhmen.
9. VI .2015