>
LETERSISHQIP
Fatmir Çitaku

Dalléndyshe

Andej posht kahé Fshati imé
Dalléndyshe jukur te kaloni
Ndaluni pak ne kopshtin timé
te afermit e mi ndoshta i shiqoni

Kthehuni ketej me nxitim
me tregoni per t'dashurit e mi
Jan te lumtur apo vuajn
Lusé te jen mir o Perendi..

Shifni fusha a jan punuar
A mos jan te xhitha thaté
Shifni shkollen a ka femij
Jan ne vuajtje apo Liri

Shkoni ju moj Dallendyshe
ndoshta disi andej dot kaloni

Né qofet se Nénen xhall e xheni
thuajani te mos qaj per mu
Ne koft vdek dheun Grumbullone
merene ne sqep e sillmna ni mu

Lamtumir moj Dallendyshe
te me ruheni ne udhetim
po ju zunen atje dot mbeteni
dot me mbeteni ne Kujtim

Lamtumir ti dhe i dashur
ju livadhe me lulé Pranvere
ah moj plage qe xhakon shum
eqe s'kalohet dot pertej ksaj dere.

Lamtumir mos Néna ime
sikur syt po me erresohen
Te kujtoj ne perqafim
Dhasht jet zoti e ndoshta takohemi..

Nese shifni Nenen time
ju lutem te fala shum mi boni..