>
LETERSISHQIP
Imer Raçi

Nga Zero (0)

Tek zero nuk ndjej frikë,
Aty kisha fillimin tim.

Zeroja më mbante brenda rrethit të saj
Më ngrohte, me përqafonte...
Zeroja...

Zeroja më zgjonte nga gjumi:

Më thoshte ngrihu atje ku s’ka më
Më shtynte te ëndërroja gjithçka me zero
Madje si e bukur që është, vetën e shumëfishonte pas çdo numri.

Pra, tek ty, zero nuk ndjej frikë,
Tek ty gjej fillimin e çdo gjëje,
Ti më dhe ëndrrat e bukura
E më ngrohe brenda rrethit tënd,
Ani pse unë nuk doja të jem pran teje.

Zeroja ime!
11.03.2021