>
LETERSISHQIP
Ismail Kadare

I Kushtohet V.

Germen e pare te emrit tend
E shkrova ne krye, ne te djathte te vjershes
Keshtu nje grumbull rosash te egra,
Ne forme V-je, ikin larg ne qiellin e bardhe te vjeshtes.
Ti vazhdimisht largohesh, largohesh,
Del prej meje, prej rreshtave, prej pritjes.
Kur ktheva koken prape,
Bosh ishte qielli
Dhe hapesire e bardhe bosh ishte.