>
LETERSISHQIP

Përse?

Pse s'vjen o dit'e mirë
Pse vallë nuk vjen?
Gjer kur ne errësirë?
Mos Zoti te pëlqen?

As hidhe gardhë,
Dhe shpejto pakë
O dit'e bardhë,
Dhe jakë, jakë

Se te pres,
Nuk vdes

Jak'o dit'e uruar
Që lind nga perendon,
At'an e ke ndrituar
E ne pse na harron

Dritëz'e jetës
Edhe e motit
Dhe se vertetës,
Dhe gaz i zotit,

Ndritna
E zjgohna