>
LETERSISHQIP
Sabrie Selimaj

Ju

Ju që s`dini veç të shani...
Duke çjerrur fytyren tuaj
Kete dite gojen mbajeni
S`jane te gjithe si puna juaj

Ju qe s`dini te pushoni
Si gjinkallat ne pike te vapes
Perse valle nje çast s`mendoni
Kur litarin i zgjasni fjales

Kollarisur, fjalë helmuar
Hap i ngathet, bark kacek,
Dite shkurtur te harbuar
Kacavjerres ne hendek.

Ju qe ngopje kurre s`ndieni
Dhe mendoni veç per vete
Gjumin me endrra e beni
Pak me duket, t`u them lugeter?

Trazavaç, cipe plasur,
Gjake helmuar nga lakmia,
Do ju them, qet e shtruar,
Eshte e jona Shqiperia ...