>
LETERSISHQIP

Ajo

Kush eshte ajo driteza e diellit
qe cdo mengjes do te me zgjoj
Ajo lule qe do ruejt si sy te ballit
dhe jeten me te une te vazhdoj

Kush eshte ajo duar arta,
qe pjatat e shijshme te gatuaj
Portretet e saj ti bej ne karta
dhe poezi t'vazhdoj ti shkruaj

Mbremjeve t'me thote "Naten burri im"
dhe perralla mua te me tregoj
Me nje dashuri qe vjen nga nje burim
dhe vetes ti them enderr po perjetoj

Valle kush eshte ajo o Zot
qe do e mbaj mire si yll ne qiell
Te lutem sillma mua ate sot
qe mos te ndihem si ne ni priell