>
LETERSISHQIP
Poet Anonim

Deshmoret E Zhurit

Me kurora dhe lule
Te varrezat po shkojm
Deshmoret tane
Ne gjithmone i kujtojme

Syte e nenave
Gjithnje po lotojne
Qe djemt e bijat
Lirine s'pe gezojne

Si dhe Hajrimit
Do ti qojme kurore
Te cilin e vran
Me qante ne dore

E vran dhe Xhymshitin
Te riun baba
I lindi Kosovarja
Babane pa e pa

Na vran Xhylbeharin
Lulen e rinise
Pa shijuar ditet
Nen frymen e lirise

Ne fshatin tone
10 vite mbajten zi
As kenge e as valle
Por veq lote ne sy