>
LETERSISHQIP
Poet Anonim

Marsi I Shenjte Te Shqiptaret

Ky muaj eshte muaji qe cdo shqiptar e kemi pritur. Ky muaj eshte muaji qe ndizen zjarret ne shenje respekti per komandantin tone dhe familjen e tij. Per mesuesin e par te Drenices Shaban Jashari per nenat e asaj familjeje qe nuk mund ta prisnin festen e tyre. 7 Marsi ishte dita e fundit per ta. Vellau i komandantit legjendar Hamez Jashari jo vetem qe la pas edhe kenget dhe vallet qe i kendonte dhe i vallzonte me dashuri. Ai e la pas kengen qe e kendoi para ngjarjes se tmerrshme dhe ajo kenge ishte "Per memedhene" qe sot e kendojme ne shqiptaret. Nena Zahide ishte nje nene e mire per femijet e saj qe i solli ne jete per tu flijuar per lirine qe e gezojme ne, por erdhi 7 Marsi qe i ndau nga jeta nenen, baben, bijte, nipat dhe mbesat.Kjo familje u sakrifikua per ta mbrojtur popullin nga pushtuesi serb.Femijet e Jasharve jo qe ishin femije te asaj familje legjendare por ishin edhe femije te Kosoves.