>
LETERSISHQIP
Poet Anonim

Ne Angli

Në angli isha për pak ditë
Per muzikë dhe mall pafund
Në aeroport kur kam mbërritur
Mik tan nutaj më ka pritur
Te familja e vëllait shkova
S'ka më mirë qe e kalova
Me kunatën e mbesat e mia
Më e bukur m'u duk anglia
Dhe te miku kristian shkova
Ditlindjen te ai e festova
2-3 ditë qëndrova ne londër
M'u duk vetja si në shkodër
Ku takova shumë shqiptarë
I urova zoti ua priftë mbarë
Takova donatin mikun nga laçi
Albert murrin nga naraqi
Ildi caka mirë më ka pritë
Nëpër londër më ka shëtit
Antonio pjetraj ish kolegu imë
Më takoi me shumë përmallim
Në coventry stacionin e rradhës
Me ia nis këngës apo vallës
Vëllai të afërm miq e shokë
Nuk më lan me ra ne tokë
Nëpër dreka e nëpër darka
Thash me vete çfaë rrisku pata
Hajde mik hajde bre vëlla
Ti ke ardh ne me na pa
Rrugë të gjatë ti ke ba
Për ty punën si s'po e la
Ditën e veres me 14-te
E festuam me një drekë
M'u duk vetja si ne elbasan
Me tabakun e me durmishin me emrat dritan
Faleminderit me gjithë zemër
Të gjithë mikpritësit emër per emër
Këtë gzim zefin burrë zotni
Të rrallë i ka shokët n'shqipri e angli
Amarildon nipin e vet
Dhe fatjon gjinin zotni krejt
Dhe danjelin nuk e harroj
Përzemersisht e falenderoj
Ylli marinën prej malësisë së madhe
Që në kurbet ka jo pak halle
Armir kolën këtë zotni djalë
Prej shumë larg me denisin kanë ardhë
Ndoshta edhe ju ju lodha
Por është dhe astrit prenga e aldo nikolla
Dhe në fundë shi ëmbëlsirë
Është erioni flamuri imë
Me taku kumarën e vet
Ka udhëtu 500 kilometër
Jamë ndier i privilegjuar
Jamëndier i përmalluar
Çdo emigrant që e kam takuar
Për mirëpërshtypjen ma kanë ndryshuar
Ndoshta e zgjata me gjithë këto vargje
Po mos ti shprehja nuk gjeja dot paqe
Mbarë e mirë jeta ju shkoftë
I madhi zot çdo emigran e bekoftë