>
LETERSISHQIP
Arben Kurteshi

Liria

Është gjithçka në jetë,
Është kur ndryshe
Guxon të mendosh,
Kur jo-në, mundesh,
Pa frikë ta theksosh.
Kur vendlindjen
E çmon,
Kur tjetrit s’duhet t’ia bësh
Atë që për vete
S’e dëshiron.
Kur nëna,
Fëmijën e vet në çdo kohë
E përqafon dhe e fut në gji.
Lirinë, çdokush e ka lakmi.