>
LETERSISHQIP
Dionis Xhafa

Vjolë

Kështu janë lulet, manushaqet,
e tillë është lule e fiorentinasve,
ngjyra e mbretërve, vjolë është,
bukuri e natyrës, blu si qielli i paanë.

Ndër gjallësi, më të bukur ngjyrë s’ka,
kallinjtë e Firences flasin gjuhë dantaske,
dhe rreth brigjeve të lumenje vjen era fllad,
ndërsa nuhat, sheh, ndjen, thellë vjolë.

DËRGOI: