>
LETERSISHQIP
Ermira Tafciu

Arsyeja E Flashket

Besimi se asgje smund te na preke
Hidhet e merr krahe ne te gjaten rruge
Dhe krahapur peshon njejte mendimin
Derisa sna shfaqen cudira qe mbjellin
Faren e dyshimit te nje mendje ne arsye

Ofshama te shpirteruara rrugetojne
E ne diell te hapur lengojne per
Per nje arsye pa arsye qe cingellon keq
Qe avitet ne besimin e lenguar te shpirterave mjegulluar ne boten e besimit

Te enderrave qe arsyeja s'i gjeti
Te enderrave qe keq i besoi.
Te atyre arsyeve qe u shtoi pikepyetje
Te ofshamave shamizeza per fashitjen e
Drites se jetes pa gjetur shkak
Sa keq arsyeja e flashket e nje...