>
LETERSISHQIP

Simfoni E Perndimit Te Diellit

Simfonia e perendimit te diellit
Puth mrekullueshem kaltersine e
Qiellit e detit
Hijeshojne pandashem mbremjet e
agimet dite e nate
Deshmitare te ngjizjeve e shuarjeve
Te jetes
Buzeqeshjeve e loteve ne faqet e njome
e te gropezuara nga jete, e klishete
Pejsazh mrekullishtlenes qe sa here e
sheh dashurohesh
Me driten perhumbtazi nen hijen e nates
Qe lehte te perkedhel fytyren gjate ndrimit te brizes
Lehtesisht merr fryme e harron mjegullen pas
Shenjestron hyjnisht mendjen dhe
Zemren te ky perendim