>
LETERSISHQIP

Çobani Plak

çobani plak
endet pa shkak
rrugeve te zhurmshme
sokak me sokak

dhe pse ne dore
bastumin mban
askush se qas
me si çoban

i urti plak
ve buzen ne gaz
tund koken e me vete
flet
c'ka ngjare me mua?
c'do ky milet?!

S'ka fusha me te mbjella
me grure
s'ka dhen as gjedhe
as mal as fushe

i urti plak i panikosur
ku shkom kjo bote
Qe ska te ngopur

I gjori plak troket
dere me dere
Ne duar fort bastumin
mban
Dhe pse se qas me,
kush si çoban