>
LETERSISHQIP
Ermira Tafciu

Zilia

Zilia tè bèn te flasesh
te murmurasesh dhe godasesh
Ajo te nxit te punosh
te buzeqeshesh e te kendosh

zilia njeriun e ndryshon
mes shkences e enderes e
pikason

E mes teorish te padegjuara
Darvinjotet fort ti beson

Ziline e mbare jo perseprpthi
kush nuk e do?!
ziline e keqe si qofte
largu mos e haro