>
LETERSISHQIP

Melhemi I Nates

Pak nate ne shpirtin tim te ngrate,
Erresire, ne syte e mi te ngrire!
Ben vape, ne kete nate gushti te thate,
Ku bota melhemin e nates ka pire...

Nje yll nga qielli shkeputet ne pyll,
Qetesi, burgosur ne vetmi...!
Nje tingull i larget, heshtjen e ndrydh,
Dhe nata nuk fal me qetesi.

Vuaj i vetem tek shkruaj,
Ne heshtje, me veten, deri ne mengjes!
Me naten, kete nate po luaj,
Se puthje te nesermen pres...