>
LETERSISHQIP

Varferi Kafenesh

:"Femijet e mi jane pa buke,
Te lutem, me ndihmo, zoteri"!!
Nje refren qe shpesh po e ndeshim ne rruge!
Qe thelbin ka ne varferi!

Dhe ndale rrugen bri nje 'Bar-i',
Te shijosh kontrastet, te pish kafe!
S'dallon aty, kush eshte pronari,
Te gjithe te pire ne kafene...

E flake tutje varferine,
Ti, o i varfer, qe goten kthen!
Nje gote konjak, s'e ngop femine,
Qe prane sofres, urine bren.

Ku u shua legjenda e mjerimit?!
Qe mengjesit citove ne rruge..
Ku shprehjet e tua te pergjerimit,
Kerkuan per te miturit pak buke!!!

:"Femijet e mi jane pa buke,
Te lutem, me ndihmo, zoteri"!
Dhe bri nje lokali ne rruge,
Varferine e mbyt me raki..