>
LETERSISHQIP
Lutfi Coka

Mbremje Buze Detit

Këtu në buzë deti
Një brez i ndritur
Ia shton bukurinë
Pret sa më parë
Të futet në errësirë!

Deti shumë i qetë
Valzime të bukura
Vijnë duke u lëkundur
Me lëkundje të lira.

Zhurma e valëve
Më nxit emocione,
I shoh me endje
Lëkundjet parcione.

Çdo valë që vjen
Përplaset mbi rërë,
E unë i qetë
Nga afër e ndjek.

Dhe pak minuta
Dielli perendon
E unë i qetë
Me azemër e uron.

E ngadalë, ngadalë
Çohem në këmbë
E lë në qetësi
Se neser e shijoi përsëri.