>
LETERSISHQIP
Premton Kryeziu

Dhuratë Për Mua Ti Më Je

Kitaren e nxora për shëtitje sot.
I këndova asaj dhe i shikova në sy lot.
I dhurova lule dashurie jo për kot.
Sytë sot në lot nuk ia shikova kot se për hidhërim nuk ia dal dot.

Sikur buzët në mjaltë i futë,
Dua pikat të i ha si frut,
Si një pjeshkë që t'a ha më lutë,
Lëkurën e ka si pambuk të butë.

Flokët e princeshës t'i përkëdhel,
Sa herë në mëngjes e shoh perdet më i çelë,
Dua të të shoh veshur në atë vellë,
Më e bukura dhuratë e imja perlë!

DËRGOI: