>
LETERSISHQIP
Sabrie Selimaj

Të Kam Inat

Të kam "inat" ta dish mirë,
falendero zotin që je larg,
do vija si hena në errësirë,
të nxirr ''inatin farmak ''...

Të kam inat`s`të mbaj mëri,
udhës së heshtje vazhdoj
duke shpresuar t`vish përsëri
ta dish nga inati s`të harroj,

E ç`të them unë` o inati im...
kur ti je kaq larg, nga mua,
do ta kuptosh kur t`vi pran
sa mall për ty` ka një grua!

Ti më ke inat unë ta besoj`
ndoshta Ti, ke dhe më tepër,
kur fjalos me ty a` të lexoj...
them me vete, mos është tjeter!

Të pathënat do i mbaj për vete,
si dhimbjen do ti marr zvarr
Ti thurur ca vargjet në heshtje,
kur trupi im të jetë në varr,

Shkruaj dy vargje për mua!
u thuaj: kishte fatin e trisht ...
u thuaj: sa të deshti ajo grua,
u thuaj: që dhe Ti e doje natyrisht?