>
LETERSISHQIP
Albi Lushi

Rrenjet

Ne, te lindurit kurioze ne nje vorbull plot mistere
Ku si cdo gje e ndodhur ka shkak dhe pasoje
Te themi: merziten vullkanet dhe shperthejne ne kratere
Pak te semuret dielli, nje bote do perveloje.

Pak te shkunde era do turfullohen detet
Rrenje malet nen toke, rrenje dhembet ne nofulla
Por kane dicka ate mire vullkanet dhe termetet,
Zbusin disi shpirtrat dhe tokerat I bejne te ngrohta.

Rrenje malet nen toke, rrenje leshojne dhe dhembet
Rrenje hipokritash, servilash dhe pushtetesh
Rrenje trupi ka ngulur mbi kembet,
Rrenje prej mijera vjetesh!