>
LETERSISHQIP
Albi Lushi

Basti I Lumturisë

Perëndeshë e viteve të mia, avitu pranë meje
Zjarrin afromë të ndez duhan në llullë
T'më puthësh në jetë kurrë s'ke dashur leje
Ndaj më puth sërisht dhe leje mos merr kurrë.

Do doja që gjumi të na zinte në çast
Të dremisim tuhafur në kolltukun e vjetër
Kjo është lumturia, për të do vija bast
Dhe bastin do fitoja në zgjim të botës tjetër.