>
LETERSISHQIP
Ali Osmani Ohri

Fati Dashurisë

Xhevahiri i syrit tënd,
Po ndriçon si një yll nate,
Kur më ngroh me përqafime,
Edhe hëna hyn në valle.

Dashuria është e ëmbël,
Zemrat tona po gëzojnë,
Yjet dendur lart në qiell,
Udhën e jetës ndriçojnë.

Kishe lindur veç për mua,
Për dashurinë që zoti na fali,
Në lumturi dhe pikëllime,
Bashkërisht do t’ia dalim.

Unë besoj në dashuri,
Ndaj për të fal gjithçka,
Lotë gëzimi e lumturie,
Duke ecur krah për krah.

Gjithmonë pranë do të jemi,
Bashkë do ta mbushim jetën,
Ditë të lumtura të jetojmë,
Si valët deti, dashurin ta mbrojme.