>
LETERSISHQIP
Kadri Kamberi

Kush Je Ti

Nëse je nga Fisi,
bukur të rri Plisi,
ke rrënjë Lisi,
vë bast,
Ti je Shqipëtar.

Nëse nuk e vret,
dhe nuk e poshtron
armikun e dorëzuar,
vë bast,
Ti je Shqipëtar.

Nëse je krenarë,
dhe kombi të bashkon
më shumë se sa feja,
vë bast,
Ti je Shqipëtar.

Nëse ke instikt kalorsiak,
ke besë,
dhe urrenë punën e xhelatit,
vë bast,
Ti je Shqipëtar.

Nëse ti,
për gruan dhe tokën
le kokën,
vë bastë,
Ti je Shqipëtarë.

Nëse për të gjitha këto,
je modest dhe je krenarë,
vë bast,
Ti je Shqipëtarë