>
LETERSISHQIP
Natasha Limaj

Sot Ka Ditelindjen Naimi

Sot ka ditëlindjen* Naimi *, muza ime flakadan,
Kërkon fjalën më të ëmbël, të ngjiz varg për k’të Vigan….
Sot ka ditëlindjen *Naimi *, Ai që e tundi dhenë,
Me frazën e shenjtëruar, “ Qysh e le qengji kopenë…
Si sot, ka lindur * Naimi *, gurthemel’ i Shqipërisë,
Ai që i përjetësoi, dhe gërxhet Arbërisë….
Si, sot ka lindur * Naimi * tjetër, si ai nuk leu…
Që e ngopi atë shpirt me trimëri * Skënderbeu*….
Sot ka ditëlindjen * Naimi *, Ai që edhe mërguar,
Vargun thur për mëmëdhenë, gjak e lot, e drithëruar….
Sot ka ditëlindjen * Naimi *që e ndezi kohën zjarr,
Amanet, gjuhë dhe troje, o i bukuri Shqiptar….
Si sot ka lindur * Naimi *, të gëzojm’ e të lodrojmë,
* Muhametin * shqipëtar, përjetësishtë ta kujtojmë!...
25 / 05 / 2019