>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Para Kohe U Thinjën

Dimrave bora nën retë e përhimta
Mbulon shpatullat e rudinave dhe të barinjve.
I dua këto peizazhe, se këtu u rrita
Dhe u rrëzova sa herë buzë shkëmbinjve.

Qeleshja e borës si qeleshe malësori
E njerëzve që me këtë vënd u lidhën.
Zemra që herët krisje u mori
Dhe para kohe u thinjën.