>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Vija Nëpër Natë

Të vija parreshtur nëpër natë
Dhe bora zbriste nga qielli si kristal
S'të prishja gjumin me një kollë të thatë
Por të prishja gjumin thjesht me një sinjal.

Të vija parreshtur nëpër natë
Dhe kur era flinte në një anë lumi
Nuk i ngjanim erës, s'i ngjanim aspak
Se dhe me tableta, nuk na zinte gjumi.