>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Si Hark Lahute

Vëndlindjes
Zërat t'u këputën, të këndoje s'munde
Dhe këngët që s'arritën dot të këndoheshin.
Këngë do të bëhesha, hark lahute
Gjersa zërat e këputur të zgjoheshin.

Vargjet i lidha me gurë të zbardhur
Dhe që e kishin ruajtur bardhësinë e parë.
Për t'ja shtuar emrit tënd e kanë mbajtur
Si nusja në skelete fustanin e bardhë.