>
LETERSISHQIP
Aferdita Salihu

Modestia Dhe Injoranca

Budallallekun me te madh,
te vetja ime sot e gjeta,
nuk ishte nje, por as sa nje mal
thashe me vete:kjo jam e verteta.
Fjalet modeste me tepruan
s'mi bleu kush, veq me shikuan,
e une e pikelluar, si nje lypsar
per kafshate te gojes, qe rrin duke qare.
Me mire lypsar se nje dyftyresh
me zemer t'bardh, e jo pjatalepires,
une jam kjo me shume budallalleqe
por jo nje e marre, s'duroj dot pislleqe.

DËRGOI: